Tilbake
Ingrid Pop

Lyd og ulyd i Slaraffenland V20

”Lyd og ulyd i Slaraffenland” er en konsert der musikerne Anita og Stina tar publikum med til Slaraffenland. Slaraffenland er et lydlig fantasirike hvor alt er mulig og det er lov å drømme seg bort og la tankene fly. Her har André Bjerkes morovers blitt til nyskrevne komposisjoner som flettes inn i hverandre med vakker sang, lyd og ulyd!

”Lyd og ulyd i Slaraffenland” inviterer barna inn i en rolig musikalsk tilstand, som gir rom til å lytte og undre seg over lydene og historiene. Dette er en lydverden som favner om det vakre og stygge, og hvor lydhermende elementer og improvisasjon har en like naturlig plass som det komponerte materialet.

Det er ønskelig at barna har lært seg "Runde, rare, Rulle Rusk" i forkant av konserten. Den ligger også som lydfil til høyre.

Runde, rare Rulle Rusk
Rapset rips på Ibsens busk.
Ibsen kom og skulle plukke
Rips til rørte rips på krukke.
Ned i krukken raspet Ibsen
Rulle som en rips blant ripsen.
Rund og rød som ripsen selv
Ble han syltet samme kveld.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Rønnaug Flatin, musikkprodusent i Vestfold og Telemark fylkeskommune, tlf. 918 62 363, epost: ronnaug.flatin@vtfk.no
  • Idé/opplegg: Konserten er utarbeidet i samarbeid mellom utøverne og Musikk i Nord-Trøndelag.

Om kunstner / utøver / gruppe

Anita Kaasbøll er en sanger og komponist med master fra jazzlinja i Trondheim. Hun bor i Oslo, spiller konserter i inn- og utland og har vært med på flere kritikerroste plater. Anita jobber på tvers av ulike sjangre som rock, samtidsmusikk og improvisert musikk, og bruker ofte elektronikk i tillegg til stemmen. Hennes band Bladed er for tida i studio og spiller inn sitt tredje album.

Stina Moltu er født og oppvokst i Namsos. Hun ble uteksaminert fra Jazzlinja ved Institutt for musikk i Trondheim i 2006. Moltu er mest kjent under navnet Stina Stjern og i 2011 kom debutalbumet ”Days Like Waves”. Stina spiller bass i spellemanns nominerte Thea & The Wild, og arbeider for tiden som jazzlærer ved Jazzlinja på Sund folkehøgskole.

Publikumskommentarer