Tilbake

Appelsinia UNG H19

Velkommen til Appelsinia UNG!

Torsdag 12.september arrangeres Appelsinia UNG en "festival i festivalen",. Den er for 9.trinn og ca. 200 elever fra videregående skole. For VGS starter Appelsinia UNG kl.14 og varer til kl.18.

Fra kl. 14-15 serverer kokkelærlingene gratis mat til festivalungdommen. Klassene får tildelt matbonger.

Kl.15: Annette Munch: Drop out (Dovregubbens hall)

Kl.16 opptrer lokale artister på utescenen i parken og kl.17 avsluttes det hele med en konsert med H'keem!!

I Skien har vi en litterær arv å ivareta, arven etter Henrik Ibsen. En god måte å gjøre det på er å formidle ny norsk litteratur og holde den levende gjennom inspirerende møter mellom leser og forfatter. På Appelsinia litteraturfestival får barn og unge oppleve de gode historiene; de som beveger, de som smeller, de som velter og de som bare er, og de som varer lenge.

Les om Appelsinia på Skien kommune sine sider: www.skien.kommune.no/appelsinia

Navnet Appelsinia har forresten sitt opphav i Ibsens stykke "Bygmester Solness", hvor byggmesteren lover å skape et kongerike til den unge jenta Hilde Wangel - hun skulle få bli prinsesse i Appelsinia.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Skien kommune
  • I samarbeid med: DKS Telemark
  • Idé/opplegg: Appelsina litteraturfestival er initiert og programmert av kulturkontoret i Skien i samarbeid med Skien bibliotek, Litteraturhuset i Skien og Foreningen!les. Festivalen er støttet av Kulturrådet og av Den kulturelle skolesekken i Telemark (Telemark fylkeskommune), der festivalen inngår som en del av det regionale programmet.

Publikumskommentarer