Tilbake
Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradaki
Shwan Dler Qaradaki

Salte kyss V20

Møte med billedkunstner

I sitt kunstnerskap tar Shwan Dler Qaradaki utgangspunkt i eget erfaringsmateriale, og har i løpet av kort tid rukket å etablere seg som kunstner med en særegen signatur.

I filmtriologien Salte kyss byr kunstneren på en sterk og personlig reise fra barndom i Kurdistan, livet på flukt og til et voksenliv i Norge. I denne digitale billedfortellingen anvender Qaradaki både tegninger, akvareller, fortografier, film og en tydelig fortellerstemme.

Elevene vil i dette kunstnermøtet få se den siste delen av hans filmtriologi. I møtet med elevene vil han snakke om både innholdet i Salte kyss 3 og hvordan han har laget den digitale billedfortellingen.

Lærerveiledning

Shwan Dler Qaradaki undersøker i sin kunst hvordan dramatiske, personlige opplevelser er med på å forme oss som mennesker, samt hvordan samfunnet rundt oss kan bryte ned eller bygge opp ens selvbilde. I Salte kyss løftes ulike spørsmål opp, og spørsmål rundt identitet, integrering og tilhørighet står sentralt. Hvilken identitet har man som flyktining? Hvordan er det å leve som flyktning i et demokratisk land som Norge?

Dette er temaer som klassen kan snakke om både før og etter besøket. Besøket kan også være en fin innfalsvinkel til å ta opp dagaktuelle temaer i forbindelse med flyktninge politikk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Shwan Dler Qaradaki
  • Produsent: Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter
  • I samarbeid med: Salte kyss er et resultat av et samarbeid med Kate Pendry.Musikk: Hawar TawfiqStemme: Jonatan Filip & Mai Lise RasmussenLyd: Kate Pendry & Truels KvamKulturbyrået Mesen er produsent for Salte Kyss 3
  • Idé/opplegg: Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter i samarbeid med Shwan Dler Qaradaki

Om kunstner / utøver / gruppe

Shwan Dler Qaradaki (f. 1977) i Sulaimani, i det irakiske Kurdistan. Qaradaki er utdannet ved Sulaimani Institute og Fine Art i Kurdistan. Han kom til Norge som politisk flykting i desember 1999, og tok mastergrad i Kunstfag fra Kunsthøyskolen i Oslo i 2009.

Publikumskommentarer

Veldig bra!Publisert av: Hans Christian Hagen (klasse - Bø VGs ) – 13.1.2020 13:20
det var kjedelig, og skjønte ikke sammenhengen. var litt rotetePublisert av: anonym (klasse - bø) – 13.1.2020 13:32
syns produksjonen, redigeringen og musikken var fin. Men litt frem og tilbake og vanskelig å skjønnePublisert av: anonym (klasse - bø) – 13.1.2020 13:33
bra. Publisert av: bjønn (klasse - bø) – 13.1.2020 13:33
Syns det var kanskje litt mye frem og tilbake, noe som gjorde at jeg mistet litt sammenhengenPublisert av: Sander Furunes (klasse - Bø VGs) – 13.1.2020 13:42
Jeg synes filmen var veldig bra og interessant.Publisert av: Anonym (klasse - Bø vgs) – 13.1.2020 14:19
Jeg synes det var bra. Det var mange fine bilder og tegninger! Publisert av: anonym (klasse - Bø) – 13.1.2020 14:24
veldig fin og inspirerende film!Publisert av: Isak (klasse - Bø vederegående skole) – 13.1.2020 14:27
Litt lange pauser når du, går tilbake eller fram i tid. Publisert av: Gaute (klasse - Bø ) – 15.1.2020 9:01
Veldig kult filmen kort film, likte kunsten og bildene. Veldig følsom og emosjonelt. Fikk mye respekt for de som flykter etter denne filmenPublisert av: Will (klasse - Bø videregående ) – 15.1.2020 18:22
Bra film, bra lagetPublisert av: Will (klasse - Bø videregående ) – 15.1.2020 18:27