Tilbake
Tine Poppe
Aschehoug

Dette livet eller det neste V20

Et besøk av Ishaq Ahmed og forfatteren Demian Vitanza sammen åpner for sterke samtaler og møter på flere plan.

Hva er det som gjør at en ung mann fra Østfold radikaliseres og reiser for å delta i den syriske borgerkrigen? I Dette livet eller det neste møter vi «Tariq» (Ishaq Ahmed), som forteller om sin oppvekst og om savnet etter å finne sin plass i verden. 

Det er en historie om søken etter identitet og fellesskap, gjennom en kontrastfylt oppvekst som norskpakistaner, doplanger, radikalisert syriafarer og fengselsinnsatt. 

Romanen er avsluttet, kildepersonen er avradikalisert og klar til å møte verden. 

Ishaq og Demian møttes da Demian holdt skrivekurs i fengselet, og romanen Dette livet eller det neste kom ut i 2017 som et resultat av over hundre timers samtaler mellom de to.  


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Marco Demian Vitanza

Om kunstner / utøver / gruppe

Marco Demian Vitanza (f. 1983) debuterte høsten 2011 med romanen Urak, hans nyeste utgivelse kom høsten 2018, scenediktet Tyngde. I 2018 vant han Ungdommens kritikerpris med Dette livet eller det neste.

Om dette er den hele og fulle sannhet, kan vi ikke vite (…) Men fortellingen lever, ja, mer enn som så, den syder og koker hele veien. Med Vitanza som medium forteller Tariq historien om sine barne- og ungdomsår som norskpakistaner, og det gjør han med et muntlig, billedrikt språk, som inneholder mye humor og varme midt i alle tragediene.

Utdrag av bokanmeldelse skrevet av Knut Hoem på nrk.no 27/1 2017.

Publikumskommentarer