Tilbake
Ola Eggen
Gyldendal
Gyldendal

The Urban Legend H19

Malcolm T. Madiba er en 29 år gammel lærer ved en videregående skole i den oppdiktede byen «Capital City» (også kjent som Guds by). Byen er nær konkurs, korrupsjon og kriminalitet rår i en by med nedslitt moral og et dertil hørende politikorps.

Etter at en nær venn blir ranet og Malcolms fetter blir myrdet, sverger Malcolm på at alle kriminelle skal få som fortjent. Malcolm starter sin modige kamp mot onde krefter i byen og andre steder verden over hvor hans rettferdighetssans tar ham. Utkledt som «Urban Legend», i et gult og svart kostyme, benytter Malcolm seg av ferdigheter innen kampsport. 

Elevene møter skaperen av The Urban Legend, Josef Yohannes, om hans oppvekst på Lindeberg i Oslo, bakgrunnen hans og ideen bak superhelten.

Yohannes snakker om hvordan det hele startet og veien dit han er i dag. Hvilke erfaringer, gode og dårlige, han har gjort på reisen samt hva han har klart å oppnå.

I tillegg forteller han om sin visjon, og hva han har ofret for å komme dit han er idag - og sine fremtidige planer og ambisjoner.

The Urban Legend er skolepensum på norske skoler og valgt som stripe i Usa´s største av USA Today, som har mer enn 70 millioner lesere.

Lærerveiledning

Kvalitet og utbytte

De utvalgte forfatterne som turnerer i Den kulturelle skolesekken forbereder seg godt til hvert besøk. Dette skal sikre god kvalitet. Skolen bidrar til høy kvalitet på sin side ved at læreren forbereder seg selv og elevene, sikrer færrest mulig forstyrrelser - og ved å gi forfatteren engasjert oppmerksomhet.

Vi ser at kulturopplevelsen blir aller best hvis forfatteren mottas og introduseres på en god måte av lærer eller elevarrangører, og når de sørger for at forfatteren får en velfortjent takk og applaus.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Josef Yohannes
  • Produsent: Vilde Kamfjord, for DKS Oppland
  • Idé/opplegg: Josef Yohannes

Om kunstner / utøver / gruppe

Josef Tzegai Yohannes ble født i Danmark av eritreiske foreldre. Han flyttet til Norge da han var ni år og vokste opp på Lindeberg i Oslo øst. Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter, han har jobbet som lærer, som frivillig for Røde Kors og innenfor barnevernet.
Yohannes ble nylig utnevnt til norsk ambassadør for The Nelson Mandela Foundation.

Publikumskommentarer