Tilbake
Dag Jenssen
Dag Jenssen

To ord! V20 (Sagliocco Ensemble)

Det er noe befriende fandenivoldsk og rett-på-sak med hovedpersonen i dette stykket. En slags Bonnie fra Bonnie and Clyde eller Winnie fra Deilige dager av Beckett.

På scenen er det en kvinne, en stol, en veske. Opp av vesken sin tar hun ulike gjenstander, en etter en. En absurd og eksistensiell vareopptelling, som alltid starter med «Jeg liker…». Det er hele livet hennes som brettes ut foran oss. Innholdet er ikke stort, men det lille som finnes, er ikke et vakkert syn. Litt etter litt, mens vesken tømmes, blir publikum vitne til en absurd historie, som ikke nødvendigvis ender bra.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
 • Kunstnere/grupper: Sagliocco Ensemble
 • Idé/opplegg: MEDVIRKENDE

  Tekst: Philippe Dorin
  Oversettelse: Christine Amadou
  Skuespiller: Guandaline Sagliocco
  Regi: Anne-Mali Sæther
  Lyddesign: Magnus Børmark
  Lysdesign/teknikk: Jean-Vincent Kerebel
  Rekvisitt: Maria Løkken
  Lydtekniker: Rune Skaren 
  Lystekniker og gutten på scenen: Hans Petter Henriksen 
  Produsent: Amel Mahi

Om kunstner / utøver / gruppe

OM PHILIPPE DORIN
​​​​​​​

Fransk Philippe Dorin er en prisbelønt og markant, fransk samtidsdramatiker. Philippe Dorin plasserer barn på lik linje med de voksne til å forstå og oppdage verden. Dorins ord går som ofte til det essensielle i livet: å klare å spise, å klare å sove, å fylle sin ensomhet, å ikke glemme, å komme seg ut av problemer. Dorins univers har mye felles med Saglioccos scenisk språk. Den finurlige humoren og elementer av det poetisk-absurde i teksten har også en dybde, et lag av mørkt alvor - og en lyrisk struktur å forholde seg til.

Om SAGLIOCCO ENSEMBLE

De siste 15 årene har Sagliocco Ensemble (SE) befestet sin posisjon som ett av de fremste teaterkompanier i Norge for barn og unge, med sine poetiske, absurde og lekne forestillinger. 

Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig Guandaline Sagliocco har en gjenkjennbar signatur; en ekspressiv skuespillerstil som kjennetegnes av fysisk presisjon og humor. Guandaline jobber i et intimt format med nær og direkte kommunikasjon med sitt publikum. 

Hun har nylig fått i høst 2017 FFUKs Rolf Gammlengs pris som skuespiller. I begrunnelsen sier de blant annet at: «Sagliocco har funnet fram til et særegent scenisk språk. Hennes arbeid er et viktig bidrag til det norske teatermangfoldet.»

På litt under 10 år har SE hatt over 125 000 tilskuere med ensemblets hovedverk: Art-trilogi; ensemblets arbeid med kunst som fenomen: forestillingen Scene! Art tok for seg teaterkunsten, den siste i en triologi med forløperne Voff! Art, om billedkunst og Tone! Art om musikk.

Publikumskommentarer