Tilbake
Foto: Dag Jensen

Fredrik Brattberg V20

Elevene skal i løpet av en 4 skoletimer få en innføring i å skrive teater og film. Opplegget vil ha to hovedmål:
1) at elevene skal lære de største forskjellene på å skrive novelle/ roman og å skrive teater og film, og
2) at elevene skal forstå hvordan man skaper undertekst når man skriver replikker. Altså, hvordan man lager karakterer som ikke alltid sier det de mener, men har baktanker og strategier, karakterer som gjerne sier en ting, tenker en annen og gjør en tredje.

Kurset er tenkt tredelt, hvor elevene først får en innføring, så en mulighet til å skrive, og så, til slutt, å kunne teste ut det de skriver med skuespillere fra klassen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Idé/opplegg: Fredrik Brattberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Fredrik Brattberg (f. 1978) vant Ibsenprisen i 2012. Han debuterte som dramatiker i 2008 med skuespillet Det banker, Amadeus på Teater Neuf, Studentteatret i Oslo. Siden den gang har han deltatt på Norsk Dramatikkfestival i 2009 med Besøk hos familien Hansen halv syv og i 2011 med Tilbakekomstene. Hans skuespill Monsemann ble produsert av Dramatikkens Hus i 2011. Tilbakekomstene ble antatt ved Festival for ny Europæisk Dramatik i København i 2011 og var del av Scandinavian American Theater Company’s Reading Series i New York samme år. Stykket ble spilt under Ibsenfestivalen på Nationaltheatret høsten 2012 og får en full produksjon på Indonesia vinteren 2013. Fredrik Brattberg har sin bakgrunn som komponist.

Publikumskommentarer