Tilbake
PE
Richard K. Johansen
Gyldendal/Inga Sætre

Hjertelyd H19

Hjertelyd er en forestilling basert på langdiktet Kanskje det er hjertet, skrevet av Helene Guåker. Mens Helene leser og dramatiserer, spiller Dj Benedikte Pettersen musikk som underbygger tekstene og følelsene i dem. Ada Hoel mikser det hele sammen.

Lærerveiledning

Klart jeg er med

hvis ingen ville merke
om vi forsvant
hvor lenge kunne vi da væra
borte

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må skje! Så begynner ungdomsskolen. Og med ungdomsskolen kommer muligheter, og det med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!

Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder. Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne – en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.

I langdiktet Kanskje det er hjertet skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggererende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Widar Aspeli
  • I samarbeid med: Litteraturbruket/Ringsaker kommune. Produksjonen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Turnéorganisasjonen i Hedmark.
  • Idé/opplegg: Helene Guåker i samarbeid med Johannes Skyberg og Widar Aspeli, Turnéorganisasjonen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Helene Guåker er forfatter, foredragsholder og formidler. I 2010 debuterte hun med romanen Kjør! og har siden da utgitt ytterligere to romaner for voksne, en lettlestroman for ungdom, langdiktet Kanskje det er hjertet. I 2017 kom ungdomsromanen Sveiseblink, og i 2018 ungdomsromanen Vov-vov-effekten og den feministiske diktsamlingen Farvel alle hemmeligheter. Hun har mange års erfaring med formidling for elever i grunnskolen og videregående.

Ada Mathea Hoel er en lyddesigner, utøver og tekniker bosatt i Trondheim. I tillegg til å spille i Frõ, Fluster og hennes eget soloprosjekt går hun masterstudiet i musikkteknologi ved NTNU.

DJ Benda heter Benedikte Pettersen og bor i Volda. Hun har en bachelor i friluftsliv og jobber fast som DJ på Det grøne treet. Hun er en allsidig DJ med erfaring fra ulike festivaler og fester.

Publikumskommentarer