Tilbake

En tekst er ikke bare en tekst - den kan spilles også! V20

Bli med på et litterært eventyr der du er helten!

I forfattermøte med Ørjan N. Karlson vil elevene få oppleve:

  • En samtale med elevene om fantasysjangeren og tematikken som ofte dukker opp i bøker, filmer og spill (det gode mot det onde, vennskap og svik, alene mot verden, hovedpersonens indre ferd og utvikling m.m.) Her bidar eleven selv med eksemplene vi diskuterte (særlig fra Harry Potter, Ringenes Herre og Marvel-universet) .

  • Høytlesning av et kapittel fra Nattspeilet. I dette kapitlet følger vi Mathias ferd fra vår egen verden og inn i Bifrost. Kapitlet eksemplifiserer det vi snakket om innledningsvis, og setter scenen for neste del.

  • Bak i Nattspeilet finner du novellen ‘Mysteriet i Stormskog.’ Dette er en interaktiv, eller spillbar, novelle der elevens tar rollen som hovedperson. Mysteriet i stormskog gir eleven en alternativ måte å oppleve en tekst på, og nyanser fortellingen gir hint om hvilke valg som kan være de beste i en gitt situasjon. Det siste er et bevisst grep for å oppmuntre til lesekonsentrasjon.

  • I den siste halvdelen av timen spiller vi spillet som enten er i Nattspeilet eller Ylva og Myldermørket.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Ørjan N. Karlsson
  • Idé/opplegg: Ørjan N. Karlsson

Om kunstner / utøver / gruppe

Ørjan N. Karlsson (f. 1970) er forfatter er bosatt delvis i Skien, Tønsberg og Oslo. Ørjan har gitt ut mange bøker på Gyldendal, men for barn og ungdom er han kjent for Tidsrosen (2015) og Sjelens brønn (2016) i serien Lansetrilogien, med handling fra Ulefoss i Telemark og Nattspeilet (2017) i serien om Bifrost. Neste bok i sistnevnte serie kommer til høsten 2018 og heter Ylva og Myldermørket.

Publikumskommentarer