Tilbake

James Bond: Goldeneye + teaterworkshop V20

«James Bond» er en scenisk adapsjon av den ikoniske filmen Goldeneye. Forestillingen er laget i stilen tegneserieteater - en leken og actionfylt uttrykksform som harselerer med filmens verden.

Dette er en forestilling fullspekket av humor, parodiske karakterer og kjente referanser. De fem skuespillerne har ikke med seg noen kostymer eller kulisser på scenen -
alt fra motorsykler til pinballmaskiner levendegjøres kun via aktørenes kropper. Og når de i tillegg skal spille ut en to timer lang film på bare 20 minutter blir det klart at dette er en forestilling med et forrykende tempo.

Workshop
I etterkant av forestillingen vil aktørene holde en workshop med elevene. De får et innblikk i hva tegneserieteater er, og ved å lære noen av verktøyene blir de kjent med nye innganger til å bruke egen kreativitet. Enkle oppvarmingsøvelser og arbeid i mindre grupper skaper en trygg atmosfære for elevene og lærerne, og ingen skal oppleve prestasjonspress.
Workshopen åpner opp et frirom der de ser at det ikke kreves andre ressurser enn menneskene i rommet for å skape noe sammen.


Tid: 90 minutter
Antall: ca. 60 elever
Sted: gymsal eller et lignende stort rom

Lærerveiledning

Det er viktig at lærerne er til stede både under forestillingen og workshopen. I etterkant av besøket kan elevene reflektere fritt rundt hva de har sett og opplevd via www.mittiris.com/reflekter hvis de ønsker det.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Idé/opplegg: «James Bond» en forestilling produsert av teaterkompaniet Feil Teater.

Om kunstner / utøver / gruppe

Feil Teater ble etablert i 2016, og turnerer årlig med DKS. Kompaniet har tidligere hatt forestillinger på veien i følgende fylker: Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Akershus, Vestfold.

I 2019/2020 er Feil Teater på DKS-turné med forestillingene Alice i Eventyrland, James Bond, Rett under nesa på oss og De kaller meg Påsan, en familieforestilling laget i samarbeid med Teater Innlandet. Dette skoleåret vil kompaniet også besøke Oslo og Telemark. I juli 2019 hadde Feil Teater premiere på familieforestillingen “Jorda rundt på 80 dager” som ble spilt ukentlig på SALT i Oslo i løpet av sommeren.

Publikumskommentarer