Tilbake
Jarl Flaaten Bjørk
Tanja Steen
Tanja Steen
Tanja Steen
Tanja Steen
Tanja Steen

Kandisia H19

"Kandisia" er en forestilling for barn fra seks til ni år, som problematiserer rettferdigheten i norsk asylpolitikk og asylbarnas situasjon i Norge i dag.
Forestillingen åpner for stor grad av medvirkning og det er ikke et statisk skille mellom scene og sal. Formmessig er forestillingen et slags konglomerat av lek, teater og forumteater der publikum (barna) både deltar i lek med skuespillerne, som publikum i mer tradisjonell forstand og som aktører i et rollespill. Målet er å få barna med på en reell debatt om rettferdigheten i norsk asylpolitikk.

Med dette prosjektet forsøker Flaatenbjørk kompani å lage politisk teater for barn. Barnas opplevelse av urettferdighet problematiseres i både et lite og et stort perspektiv, og i et forsøk på å forstå hvordan myndighetene kan rettferdiggjøre å utvise asylbarn fra Norge. Slik blir publikum invitert med på en utforskning av rettferdighetsbegrepet.

Lærerveiledning

Til læreren:

Forestillingen har et formspråk som er utypisk for en teaterforestilling. Istedet for at barna skal sitte stille på stolene å se handlingen utspille seg på scenen, skal de i denne forestillingen også selv delta på gulvet i lek med skuespillerne.

Før publikum slippes inn i salen, deles de i grupper. Barna deles inn i rødt, blått og gult lag for å leke med skuespillerne. Lærerne følger med hver sin gruppe inn i salen. Barna går rett ut på gulvet med skuespillerne, mens lærerne sitter på stoler og ser på.

Når barna er sammen med skuespillerne trenger ikke lærerne å korrigere eller hysje på barna. Noe av poenget er at barna selv skal oppfatte spillereglene. Og deretter også reflektere rundt dette med regler, og hvordan de selv og resten av gruppen forholder seg til og forstår spillereglene.

Hvis noen lærere ønsker mer materiale rundt forestillingen og tematikken kan en utdypende lærerveiledning lastes ned nederst på siden under "Ressurser".

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Flaatenbjørk kompani har co-produsert "Kandisia" med Teater Innlandet, Turnéorganisasjon for Hedmark og Den kulturelle skolesekken i Oppland.
     

Om kunstner / utøver / gruppe

Flaatenbjørk kompani er en fri teatergruppe med base i Oslo, som har som uttalt mål å lage samtidsrelevant teater for barn og unge.

Kompaniet består av skuespillerne Anders Rummelhoff, Solveig Laland Mohn, dramaturg Carl Jørn Johansen, scenograf Jennie Hagevik Bringaker, lys- og videodesigner Kristjan Belgau og skuespiller og kunstnerisk leder Jarl Flaaten Bjørk.

Mer informasjon om Flaatenbjørk kompani finner du her:
www.flaatenbjork.no

Publikumskommentarer

Veldig bra. Engasjerende.Publisert av: Camilla Kivle (klasse - Lisleherad montessoriskole) – 18.12.2019 14:49