Tilbake
Kulturskatten
Kulturskatten
Odd Fredrik Heiberg
Odd Fredrik Heiberg
Odd Fredrik Heiberg
Odd Fredrik Heiberg
Kulturskatten
Kulturskatten
Kulturskatten
Kulturskatten
Kulturskatten
Kulturskatten

Hus i hodet H19/V20

Dette utstillingskonseptet setter fokus på forventning, estetikk, selvforståelse, realfag, arkitektur, lekenhet og engasjement.

Alle barn har et behov for å "bygge og bo", et sted å leke leke og drømme. Prosjektet utnytter dette i en kunsterisk tilnærming for å reflektere over hva et hus er, hva det betyr og hvordan vi tenker på det, og dermed hvem vi er. Samtidig demonstreres enkle geometriske, konstruksjonsmessige og romlige prinsipper gjennom dialog, lek, samarbeid og alt uten sårbar, avansert teknologi.

Utstillingen består av 24 plansjer på 50 x 50 cm som avbilder ulike bygg fra hele verden. Fra det store til det lille, fra det normale og kjente til det spektakulære, fra eventyrpalass til utedo. Plansjene er trykket på 4 store, myke treninger med et bilde på hver side. Man ønsker seg en dialog med barna etterhvert som bildene kastes frem av treningene.

Videre består utstillingen av et oppblåsbart element (5x5 meter) i en armert PVC-duk. Elementene er utformet slik at det kan "bygges", forandres fra flatt som en madrass til forskjellige vinkler. Som gavlet tak til å krype inn under, en høy vinklet vegg, en vippende vegg/gulvform osv. Elevene oppfordres til å se mulighetene i det oppblåsbare element, og gjennom samarbeid vil de kunne endre elementets form og plassering. Med terningene som supplement er det mange muligheter for fantasien til å lage ulike bygg.

Om ønskelig kan det legges inn fotodokumentasjon av prosessen for hver gruppe.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Odd Fredrik Heiberg & Morten Kildevæld Larsen
  • Produsent: Telemark Kunstsenter
  • I samarbeid med: Telemark Kunstsenter
  • Idé/opplegg: Odd Fredrik Heiberg og Morten Kildevæld Larsen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Ifølge elevene så var opplevelsen skikkelig gøy og kul :)Publisert av: Lill Oseid Kleivi (klasse - Hjuksebø Montessoriskole) – 19.12.2019 8:48