Tilbake
Mads Nygård
Mads Nygård
Mads Nygård
Mads Nygård

Brune H19

Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. 

Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelttimene?

Brune er en forestilling som er bygget på boken "Brune" av Håkon Øvreås. Med scenografi inspirert av tegningene i boka og nyskrevet musikk, fortelles historien om Rune, moren og faren, bestefaren og alle vennene, uvennene, presten og politimennene i den lille byen der Rune blir til superhelten Brune når natten senker seg.

En forestilling om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en forestilling om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til.

VINNER AV HEDDA-PRISEN 2017 FOR BESTE BARNEFORESTILLING.

Boken ble vinner av Nordisk råds barne- og ungdsomslitteraturpris i 2014 og nominert til Brageprisen i 2013.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Kari Ramnefjell og Sandra Sandbye, Teater Joker
  • I samarbeid med: Forestillingen er produsert i samarbeide mellom Teater Joker og Akershus Teater.

Om kunstner / utøver / gruppe

Teater Joker har eksistert som fritt scenisk kompani siden 1990, da det ble etablert i Paris av Niels Peter Underland (fra Norge) og Nina Gyllensköld (fra Sverige).

Teater Joker har i over 20 år skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Kompaniet drives i dag av Niels Peter Underland (kunstnerisk leder og grunnlegger), Kari Ramnefjell (daglig leder/produsent/skuespiller), Guri Glans (produsent/skuespiller) og Haakon Strøm (skuespiller).

Til sammen har Teater Joker underholdt nærmere en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker, parallelt med enkelte produksjoner rettet mot voksne.

Alle kompaniets  tidligere produksjoner har vært, eller er med i Norsk Scenekunstbruk, og turnert i stort volum over hele landet.  Kompaniet har også besøkt  festivaler i utlandet bl.a. Iran og Kina.

Teater Joker har samarbeidet med forfattere som Tore Renberg, Kim Hiorthøy, Bjørn Rørvig og Jesper Halle.

Publikumskommentarer