Tilbake
Erik Skaug
Erik Skaug
Erik Skaug
Erik Skaug
Erik Skaug
Erik Skaug
Erik Skaug

Glow - todagers rytmisk musikkverksted basert på Stomp H19

Glow er et verksted med utgangspunkt i det internasjonale konseptet STOMP. Elevene er selv utøvere, og bruker musikk og rytme som verktøy!

Ved bruk av blant annet koster, oljefat, bilhjul og rør, jobber musikerne Ante Skaug og Tone Jordhus/Nicklas Öhgren kreativt med elevene. De får øve inn og lage ulike musikkstykker, og det hele ender i en konsertforestilling.

Glow fokuserer på fellesskap. Gjennom verkstedet jobber utøverne med elevene for å styrke samholdet. Dette gjør de ved å utvikle den aktuelle gruppens dynamikk i en positiv retning. Alle elevene deltar på samme premisser, uavhengig av alder og sosial bakgrunn. Vanskelighetsgraden justeres i forhold til gruppen. Elevene må samarbeide for å nå et rytmisk og musikalsk resultat.

Gjennom fysisk aktivitet og et forrykende lysshow går elevene hjem med en følelse av felles mestring, samt en stor konsertopplevelse!

"Forestillingen ble over all forventning. Hele skolen var kjempeimponert over resultatet av to dagers intens jobbing".
Lærer på 7.trinnGlow består av Nicklas Öhgren, Tone Jordhus og Ante Skaug. På denne produskjonen er det Nicklas og Ante som kommer

Lærerveiledning

Last ned:

For viktig praktisk informasjon og for å se hvilke tekniske krav skolen må kunne oppfylle , se lærerveiledningenDet viktigst er at rommet må være stort og kan mørklegges helt.

Glow Music tar kontakt med skolen i forkant for å avklare det praktiske rundt gjennomføringen, og for å avtale et formøte. 

Husk å invitere publikum til den avsluttende forestillingen, for eksempel medelever og lærere, naboskolen og foreldre/familie. Ingen vil gå glipp av en fantastisk forestilling! 

Lærere må være til stede under hele verkstedet

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Glow Music
  • Produsent: Jordhus og Skaug DA

Om kunstner / utøver / gruppe

GlowMusic er en gruppe musikere og musikkpedagoger bestående av Ante Skaug, Tone Jordhus og Nicklas Öhgren. Gruppen har bred erfaring med pedagogisk arbeid i det frivillige og offentlige kulturlivet i Norge og Sverige. GlowMusic har også holdt internasjonale verksteder i blant annet Brasil, Sør-Afrika og Jordan. Ante Skaug er utdannet slagverker og dirigent i Oslo, Stockholm og London. Tone Jordhus er utdannet musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole, og Nicklas Öhgren holder på med sin utdannelse i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Alle tre spiller i ensemblet Stockholm Drumline.

Publikumskommentarer