Tilbake

9 grader nord H19

Vi kaller musikken vår progressiv, etnisk musikk, sier Dipha Thiruchelvam. Sammen med storesøsteren Mira, og kompisene Jakob Sisselson Hamre og Jakob Sønnesyn danner hun det som blir omtalt som et av bergensbølgens nye stjerneskudd: 9 grader nord.

Det hele startet med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyteduo. De ville ha forsterkninger og fikk med perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon vil de ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Sammen spiller kvartetten fra Bergen det som ofte kategoriseres som “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, karnatisk musikk og jazz. Selv beskriver bandet sangene som energiske, mystiske og rytmiske, og klassifiserer musikken som etnisk progressiv.

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øyen Sri Lanka, hvor foreldrene til Mira og Dipha kommer fra.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: 9 grader nord

Publikumskommentarer

Syng på norskPublisert av: (klasse - ) – 4.11.2019 12:53
Svært god og energisk konsertoppleving! Veldig engasjerte musikerar som hadde god kontakt med elevane, fekk engasjert dei veldig godt! Dei spela varme og energi inn i ein kald haustdag, dei imponerte veldig i høve dei vanskelege rytmane og dei opna for at elevane kunne snakke med dei og prøve instrumenta etter konserten. Svært god oppleving, Takk!Publisert av: Ingun Momrak-Haugan (klasse - Gimle) – 12.11.2019 15:00