Tilbake
Lars Opstad, Kulturtanken
Alando Bernard
Jan Tore Eriksen

Spor av dråper og røde nebb V20

Sarah Camille forteller oss historien om en liten kolibri som prøver å slukke en hel skogbrann med små dråper vann den bærer i nebbet sitt. Denne lille historien er starten på en hel forestilling.

Med slam-poesi, fortelling og musikk snakker vi om store og små ting.

Om å sette spor, om å være ulik, om å følge spor, om å være unik;

og mye imellom.

Musikken du får høre i denne konserten er en spennende blanding av jazz, brasiliansk, urban, afro-karibisk og folkemusikk.

Bruk konserten

Før konserten:

*Se gjerne på videoen med eventyret om den lille kolibri (videolenke) sammen med elevene.

eller:
*Lytt gjerne til Alf Prøysens klassiker  "Jørgen Hattemaker" (videolenke). Dere får høre den i konserten også.


Etter konserten:

Diskutér hva historien om den lille kolibri handler om. Hvordan tror elevene at historien kan overføres til deres eget liv?


Mål i lærerplanen

Konserten kan knyttes til følgende mål i lærerplanen:

Norsk 5.-7. trinn, Språk, litteratur og kultur. 
Analyser og diskuter teksten til sangen Kolibri.

Musikk 1.- 2. trinn, Lytte.
Gi uttrykk for opplevelser gjennom språk, dramatisering, dans og bevegelse.

Musikk  3.- 4. årstrinn, Lytte.
samtale om hva som er særegne trekk ved enkelte musikksjangre.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark

Om kunstner / utøver / gruppe

Sarah Camille Ramin Osmundsen er poet, sanger og forteller. Hennes poesi er personlig, med et blikk innover og utover mot verden. Hun beveger seg i et uttrykk som forener slam-poesi, fortelling og musikk.

Sarah Camille har vokst opp i Oslo, med røtter fra Stavanger og Martinique. De siste årene har hun stått på flere scener i Norge og utlandet. Hun har blandt annet deltatt på festival på Cuba, Havana , vært på Slampoesi-VM i Paris, markert Alf Prøysens 100 års jubileum på Det Norske Teatret og hatt forestillinger i store og små gymsaler på store og små skoler rundt om i Norge.

Jørn Erik Ahlsen (gitar), har en bred bakgrunn, fra jazz og populærmusikk, til kompromissløs kontemporær musikk med en forkjærlighet for musikk fra Midtøsten, Øst- og Vest-Afrika. Jørn Erik er for tiden aktuell med Sarah Camille, Anette Askvik, Aladin Abbas, kÖök og Bladed i tillegg til mindre prosjekter og solo-prosjekter. Les mer på www.jornerik.com

Lius Baruch (perkusjon) er en multiinstrumentalist og låtskriver fra Brasil, som har bodd de siste syv årene i Norge. Han såpiller i en rekke band, underviser og produserer. Han har bandet Chakras og har produsert barneprosjektet "O Xenet".

Alejandro Gispert  Navarro (bass), fra Cuba. Han studerte klassisk musikk ved «Instituto Superior de Arte». Han spilte jazz og latinsk jazz med Yasek Manzano trio og Rember Duharte & Nautilus. I tillegg har han spilt innen andre typer musikksjangre som «cubansk timba» (Francis del Rio) og R&B (Oggere) mm.

Publikumskommentarer