Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Hei, jeg er et dikt! H17
Produksjonsliste
Program

Hei, jeg er et dikt! H17

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Per Ivar Martinsen tar aktivt i bruk sitt eget forfatterskap, i tillegg til eksempler fra andres poesi, kortprosa og sanglyrikk.

Dikt, kortprosa og sangtekster åpner for skriveøvelser og samtaler rundt tidløse tema: å se og bli sett, vennskap og samhold, gruppepress, ønsker og uro for fremtiden, det multiulturelle, identitet, tro og tvil, relasjoner til voksne, humorens nødvendighet, alvorets uunn- gåelighet, det enkle og det vanskelige, og dessuten det vi kaller kjærlighet. Kjennskap til ulike språk, muntlig slang og gatespråk kan ofte være en særegen valuta for språklig kreativitet. Ved å etablere en positiv og energisk gruppedynamikk oppfordres elevene til å by på seg selv. De utfordres til konstruktive innspill rundt tema og virkemidler, samt frivillig opplesning a

Språklig mangfold, muntlig slang og gatespråk bidrar også med en særegen valuta for språklig kreativitet. Man inviteres til konstruktive innspill rundt tema og virkemidler, samt frivillig opplesing av nyskrevet tekst. Ulike sjangere diskuteres, basert på deltakernes ønsker og skrivelyst.

Kreativt skriveverksted er lekent, åpent, morsomt, alvorlig, forvirrende, sammensatt, mangetydig, enkelt òg komplisert – man kan være smilende uenige om hva et dikt er eller kan være, om en sangtekst nødvendigvis må rime, hva som gjør én tekst spennende, og en annen tekst oppleves kjedelig. Deltakernes spørsmål, innspill og ideer bidrar aktivt i å bestemme programmets rekkefølge; noen ganger havner man på spennende og uventede sidespor, andre ganger ute på viddene …

” Vanskelige” ord som meta-nivå, allusjon, intertekstualitet, surrealisme, cut-up og haiku trenger ikke å påkalle gjesping; tvert imot byttes begrepene ut med praktisk forståelse.

Det kreves ingen tidligere skrive-erfaring. Viktigst er å bidra til en positiv, inkluderende, energisk og dermed kreativ gruppedynamikk – med enkle ord: å by på seg selv.

FORBEREDELSER

Tilrettelegging ved e-post-dialog med lærer/kulturkontakt i forkant

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Per Ivar Martinsen lyriker og gjendikter, låtskriver og musiker.
  • Idé/opplegg: Per Ivar Martinsen/ DKS i VGS Telemark

Om kunstner / utøver / gruppe

PER IVAR MARTINSEN er lyriker og gjendikter, låtskriver og musiker. Forfatterskapet omfatter utgivelser av egen poesi og prosa, gjendiktning og oversettelse, lyrikk til egne og andres plateutgivelser, tekst for kortfilm etc. Han har siden 2005 gjort forfatterbesøk med skriveverksteder for ungdom, både gjennnom DKS i vgo og Ungdommens kulturmønstring. Som musiker figurerer han som låtskriver, vokalist, arrangør og produsent i ulike sammenhenger, blant anna med soloprosjektet Coydog. 

Multimedia og vedlegg

Bilder

Per Ivar Martinesen
Foto: Privat
Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Per Ivar Martinsen, mombi@online.no / mob. 994 57 836
Kontaktperson utøver
Per Ivar Martinsen, mombi@online.no/ mob.994 57 836
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
35
Arena / rom
Klasserom eller annet egnet lokale
Er workshop
Ja
Bærehjelp
nei
Oppriggingstid
5 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad
Tavle, kritt og svamp, eventuelt Wyteboard og tusj Blanke ark & penner til deltakerne deles ut av lærer
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark