Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Gjøkungen H16
Produksjonsliste
Program

Gjøkungen H16

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Fra fugleriket vet vi at gjøkunger vokser opp i andres fuglearters reir. Ofte i mindre fuglers reir med en mamma og pappa som ikke klarer å skaffe nok mat til Gjøkungen. Derfor blir den fort selvstendig og må klare seg selv. I småfuglreiret er Gjøkungen et barn som er annerledes. Gjøkungen er konstant sulten og sover ikke om natten. Av og til stikker han av fra reiret om natta for å finne mere mat, da møter han andre fugler. Han blir venn med hakkespetten som også liker dunk, hakk og bråk. Han møter også den gamle ugla… Hvordan skal dette gå….?

Andrea og Sebastian synger og spiller sanger som handler om den store lille Gjøkungens strabaser og utfordringer i og rundt det lille reiret og de små søsknene…

«Det vanskelige barnet». Forestillingen har en viktig og aktuell tematikk — barn og atferdsvansker. Denne konsertforestillingen tar opp dette temaet på en eventyraktig og underfundig måte. Den beskriver hvordan det er å være en stor, bråkete og slem fugleunge. Den viser en liten Gjøkunge som blir formet av omgivelsene. Du er gæærn! Nå var du slem! Du blir nok liten når du blir stor! Dette blir en identitet, men som blir forandret når Gjøkungen lærer at hun er en Gjøk og ikke sanger-fugl som sin familie.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Andrea Rydin Berge og Sebastian Haugen-Markussen
  • Produsent: Stian Norgård Aase, musikkprodusent i Telemark fylkeskommune, tlf. 91 79 97 52, epost: stian.aase@t-fk.no
  • Idé/opplegg: Kristin Løseth Waade, musikkprodusent Musikk i Nord-Trøndelag, i samarbeid med musikerne.

Om kunstner / utøver / gruppe

Andrea Rydin Berge Utøvende sanger, komponist og tekstforfatter. Hun har en lang rekke med konserter bak seg i mange forskjellige settinger. Hun har turnert med egne band og bidratt i en rekke innspillinger. Hun har erfaring fra workshopformatet og har instruert barnekor. Andrea liker også å synge for små barn og gleder seg til treffe barna i barnehagene rundt i landet på denne turneen.

Sebastian Haugen-Markussen Sebastian er el- og kontrabassist og jobber som frilanser, pedagog, bandleder og teatermusiker innen ulike sjangere som jazz, pop, rock og klassisk. Han har vært med på flere CD/DVD innspillinger og har to spellemannsnominasjoner bak seg sammen med Early Stringband. Sebastian har vært med på Rikskonsertturne mange ganger og gleder seg til å turnere med Gjøkungen.


Medvirkende

  • Andrea Rydin Berge og Sebastian Haugen-Markussen
  • Andrea Rydin Berge
  • Sebastian Haugen-Markussen

Multimedia og vedlegg

Bilder

Gjøkungen
Foto: Lars Opstad, Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 3 år - 5 år
Turnéplan: Gjøkungen H16
Praktisk informasjon
Programlengde
ca 35 minutter
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Produsent:
Stian Norgård Aase, musikkprodusent i Telemark fylkeskommune, tlf. 91 79 97 52, epost: stian.aase@t-fk.no
Medvirkende
  • Andrea Rydin Berge
  • Sebastian Haugen-Markussen