Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Matters at Heart V20
Produksjonsliste
Program

Matters at Heart V20

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Denne produksjonen tar utgangspunkt i utstillingen Matters at Heart som ble vist på Telemark Kunstsenter våren 2019. Den viser flere kunstnere og kunstnergrupper som har det til felles at de har sin opprinnelse fra Sápmi. Uttrykt av ulike perspektiver, temaer og ikke mist kunstnerisk praksis, formidler kunstnerne i utstillingen et engasjement i spørsmål om bærekraft og kulturell identitet. Arbeidene som blir vist problematiserer både historien og kulturelle utfordringer, samt sosiale, politiske forhold.

Marja Helander sitt videoverk følger to ung ballettdansere på en spirituell ferd gjennom et viterlandskap i nord. I uttrykksfulle tablåer som pendler mellom iscenesettelse og dokumentasjon danser de, gjennom modernitet og tradisjon, samfunn og natur, alt farget av et sterkt nærvær av samisk kultur.

Elin Waage Mikalsen sin installasjon har en tradisjonell samisk vevstol blitt bearbeidet til en lydskulptur, med utgangspunkt der vevstolens rytmer og særegen lyd.

Hanne Greig Hermansen viser virotoust presise tegninger i blant og papir. Ofte springer hennes verk ut fra et fotografi, ofte handler det om lys, selve forutsetningen for for både fotografi og den menneskelige synssans. Her er motivet lysfenomen, soloppganger og solnedgange, med tilknytning til tid og naturens sykluser.

Moratorium Office er et verk, et informasjonskontor for et moratoriumprosjekt som Ellos Deatnu group, sammen med kunstnertrioen og aktivistene- Nillas Holmberg, Jenni Laiti og Outi Pieski- startet sommeren 2017. De erklærte en øy i Tana vassdraget som et moratorium(et unntak fra den gjeldene jurisdiksjon som berørte nasjonalstater hevder), for å fremme lokalbefolkningens tapte fiskerettigheter. Dette vises også gjennom  fotografier tatt  av mektige tekstskulpturer lang elven.

Kristin Tårnesvik arbeider gjerne med historiske og populærkulturelle temaer der hun undersøker hvordan bilder og symboler former identitet og tilhørighet. I Feltarbeid utforsker hun tegningens grunnleggende komponent- pennestrøket. Gjennom å repetere den enkle streken skaper hun suggestive tegninger som kunstruerer abstrakte rom, geometrier og bevegelser.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Jan-Erik lundstrøm er kurator, kunstkritiker og kunsthistoriker med spesialfelt innen samfunnskunst, visuell kultur og fotografi. Han har tidligere vært direktør ved Senter for Samisk Samtidskunst og Sjefskurator for Fotografiska Museet, Stockholm

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Foto: Verena Winkelmann
Foto: Verena Winkelmann
Visuell kunst
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marius Strandgård Baun Telemark Kunstsenter/DKS Telemark
Kontaktperson utøver
Eline Waage Mikalsen, , 938 89 383
Programlengde
2 x 45 minutter
Maks publikumsantall
30
Er workshop
Ja
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Medvirkende
  • Eline Waage Mikalsen (Formidler)