Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Hjertelyd H19
Produksjonsliste
Program

Hjertelyd H19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hjertelyd er en forestilling basert på langdiktet Kanskje det er hjertet, skrevet av Helene Guåker. Mens Helene leser og dramatiserer, spiller Dj Benedikte Pettersen musikk som underbygger tekstene og følelsene i dem. Ada Hoel mikser det hele sammen.

Lærerveiledning

Klart jeg er med

hvis ingen ville merke
om vi forsvant
hvor lenge kunne vi da væra
borte

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må skje! Så begynner ungdomsskolen. Og med ungdomsskolen kommer muligheter, og det med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!

Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder. Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne – en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.

I langdiktet Kanskje det er hjertet skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggererende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Widar Aspeli
  • I samarbeid med: Litteraturbruket/Ringsaker kommune. Produksjonen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Turnéorganisasjonen i Hedmark.
  • Idé/opplegg: Helene Guåker i samarbeid med Johannes Skyberg og Widar Aspeli, Turnéorganisasjonen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Helene Guåker er forfatter, foredragsholder og formidler. I 2010 debuterte hun med romanen Kjør! og har siden da utgitt ytterligere to romaner for voksne, en lettlestroman for ungdom, langdiktet Kanskje det er hjertet. I 2017 kom ungdomsromanen Sveiseblink, og i 2018 ungdomsromanen Vov-vov-effekten og den feministiske diktsamlingen Farvel alle hemmeligheter. Hun har mange års erfaring med formidling for elever i grunnskolen og videregående.

Ada Mathea Hoel er en lyddesigner, utøver og tekniker bosatt i Trondheim. I tillegg til å spille i Frõ, Fluster og hennes eget soloprosjekt går hun masterstudiet i musikkteknologi ved NTNU.

DJ Benda heter Benedikte Pettersen og bor i Volda. Hun har en bachelor i friluftsliv og jobber fast som DJ på Det grøne treet. Hun er en allsidig DJ med erfaring fra ulike festivaler og fester.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Hjertelyd
Foto: PE
Helene Guåker
Foto: Richard K. Johansen
Kanskje det er hjertet
Foto: Gyldendal/Inga Sætre
Kunstarter i samspill, Musikk, Litteratur
Trinn: 9 - 10
Turnéplan: Hjertelyd H19
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Helene Guåker, hguaker@gmail.com, 97012865
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
Ja
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Litteratur
Det er fint om elevene kjenner til boka Kanskje det er hjertet? før forestillingen - men enda bedre om de leser boka etter konserten!
Merknad
Antall personer på veien er 3. Alle lærere som skal ha dette besøket i sin klasse, må få et eksemplar av denne lærerveiledningen i god tid før besøket. Helene Guåker tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass.Lykke til med forestillingen!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Produsent:
Widar Aspeli
Medvirkende
  • Helene Guåker (Forfatter)
  • Benedikte Pettersen (DJ)
  • Ada Hoel (Lyddesigner)