Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kandisia H19
Produksjonsliste
Program

Kandisia H19

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"Kandisia" er en forestilling for barn fra seks til ni år, som problematiserer rettferdigheten i norsk asylpolitikk og asylbarnas situasjon i Norge i dag.
Forestillingen åpner for stor grad av medvirkning og det er ikke et statisk skille mellom scene og sal. Formmessig er forestillingen et slags konglomerat av lek, teater og forumteater der publikum (barna) både deltar i lek med skuespillerne, som publikum i mer tradisjonell forstand og som aktører i et rollespill. Målet er å få barna med på en reell debatt om rettferdigheten i norsk asylpolitikk.

Med dette prosjektet forsøker Flaatenbjørk kompani å lage politisk teater for barn. Barnas opplevelse av urettferdighet problematiseres i både et lite og et stort perspektiv, og i et forsøk på å forstå hvordan myndighetene kan rettferdiggjøre å utvise asylbarn fra Norge. Slik blir publikum invitert med på en utforskning av rettferdighetsbegrepet.

Lærerveiledning

Til læreren:

Forestillingen har et formspråk som er utypisk for en teaterforestilling. Istedet for at barna skal sitte stille på stolene å se handlingen utspille seg på scenen, skal de i denne forestillingen også selv delta på gulvet i lek med skuespillerne.

Før publikum slippes inn i salen, deles de i grupper. Barna deles inn i rødt, blått og gult lag for å leke med skuespillerne. Lærerne følger med hver sin gruppe inn i salen. Barna går rett ut på gulvet med skuespillerne, mens lærerne sitter på stoler og ser på.

Når barna er sammen med skuespillerne trenger ikke lærerne å korrigere eller hysje på barna. Noe av poenget er at barna selv skal oppfatte spillereglene. Og deretter også reflektere rundt dette med regler, og hvordan de selv og resten av gruppen forholder seg til og forstår spillereglene.

Hvis noen lærere ønsker mer materiale rundt forestillingen og tematikken kan en utdypende lærerveiledning lastes ned nederst på siden under "Ressurser".

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Flaatenbjørk kompani har co-produsert "Kandisia" med Teater Innlandet, Turnéorganisasjon for Hedmark og Den kulturelle skolesekken i Oppland.
     

Om kunstner / utøver / gruppe

Flaatenbjørk kompani er en fri teatergruppe med base i Oslo, som har som uttalt mål å lage samtidsrelevant teater for barn og unge.

Kompaniet består av skuespillerne Anders Rummelhoff, Solveig Laland Mohn, dramaturg Carl Jørn Johansen, scenograf Jennie Hagevik Bringaker, lys- og videodesigner Kristjan Belgau og skuespiller og kunstnerisk leder Jarl Flaaten Bjørk.

Mer informasjon om Flaatenbjørk kompani finner du her:
www.flaatenbjork.no


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Kandisia
Foto: Jarl Flaaten Bjørk
Kandisia
Foto: Tanja Steen
Kandisia
Foto: Tanja Steen
Kandisia
Foto: Tanja Steen
Kandisia
Foto: Tanja Steen
Kandisia
Foto: Tanja Steen
Scenekunst
Trinn: 1 - 4
Turnéplan: Kandisia H19
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Billy Lätt, 35917973/ 90171251
Epost: billy.latt@t-fk.no
Kontaktperson utøver
Jarl Flaaten Bjørk, jarl@flaatenbjork.no, 90 74 38 23
Programlengde
50 min
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
4-6 elever. Fortrinnsvis 5.-7.trinn ettersom det er noe tung bæring.
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
40 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Gymsalen (eller lignende rom) bør være minimum 70m2
Strøm
2 x 16 amp
Merknad om publikumsplassering
Det trengs 5-10 stoler til lærerne. Elevene skal ikke ha stoler.
Må blendes
Ja
Merknad for spillested
Blending er ikke et absolutt krav, men et ønske. Produksjonen har fire personer på veien. Alle lærere som skal ha dette besøket i sin klasse, må få et eksemplar av denne lærerveiledningen i god tid før besøket. Skolens kulturkontakt tar imot utøverne når de ankommer skolen. Lykke til med forestillingen!
Merknad
Referansenummer som busselskap må bruke når faktura skal sendes til Telemark fylkeskommune: 600419XX. (NB! Gjelder KUN denne forestillingen, alle turnéer har hvert sitt unike referansenummer).
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Medvirkende
  • Jarl Flaaten Bjørk (Skuespiller)