Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Kunstnermøte i Spriten Kunsthall V18
Produksjonsliste
Program

Kunstnermøte i Spriten Kunsthall V18

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette er et tilbud til elever på 9. trinn i Skien hvor elevene drar på verkstedbesøk hos utvalgte kunstnere knyttet til Kunstnerbyen Skien.

Konseptet har fokus på mer egenaktivitet for elevene, og målet er at elevene skal få innblikk i hvordan kunstnere jobber.

Før avreise til Spriten Kunsthall deler skolen elevene i tre grupper, bestående av 7-12 elever hver. Gruppene besøker hvert sitt atelier. Inne på atelieret holder kunstner en presentasjon som fokuserer på arbeidsmetode, teknikker, fremgangsmåte og litt om egen bakgrunn.

I neste fase skal elevene selv prøve å jobbe med de ulike kunstneriske uttrykkene og teknikkene. Dette vil gi hver gruppe med elever mer tid til å fordype seg i de ulike uttrykkene. Følgelig vil elevene få ulike opplevelser ut av besøket og vi ønsker at dette skal bidra til å starte samtaler i elevgruppene. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • I samarbeid med: Skien kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

TUVA GONSHOLT

Tuva er utdannet i Danmark som glassformgiver. Inspirasjon – farge, mønster, fasong – hentes fra insekter og andre merkelige vesener, som så oversettes til et eget formspråk. Tuva arbeider hovedsakelig med objekter i glass med rene, klare farger, for å få frem temperament og understreke det lekne i uttrykket.

Objektene er ofte etterbehandlet med sliping og sandblåsing for å skape en spenning og fremheve formen – en form som er uttrykksfull, dynamisk og spenstig, men samtidig myk, elegant og feminin – liv fra innerst til ytterst.

LERIN / HYSTAD

Simon Torssell Lerin (f. 1985) og Bettina Hvidevold Hystad (f. 1985) har jobbet sammen som kunst – og musikkduoen Lerin/Hystad siden 2010. De har begge en mastergrad fra Konstfack i Stockholm og en bachelorgrad fra Kunsthøyskolen i Bergen. Duoen arbeider interdisiplinært med billedkunst og eksperimentell musikk. Deres arbeider presenteres oftest som audiovisuelle installasjoner eller som konserter. Duoen har deltatt i flere separatutstillinger og gruppeutstillinger i Skandinavia, Europa og Asia. De spiller også regelmessig konserter i Europa og Asia. Lerin/Hystad er mottakere av Skien kommunes kunstnerstipend med opphold i Skien 2018.

ODD FREDRIK HEIBERG

Odd Fredrik er en prosjekt- og situasjonsorientert kunstner som jobber med svært ulike medier i de forskjellige kunstverkene sine. Kunstneren er opptatt av situasjonen kunstverket oppleves i, og benytter seg av det formspråk som passer til denne situasjonen.Medvirkende

  • Tuva Gonsholt (Kunstner, glassformgivning)
  • Odd Fredrik Heiberg (Kunstner, maleri)
  • Simon Torssell Lerin (Kunstner, lyd, visuelt)
  • Bettina Hvidevold Hystad (Kunstner, lyd, visuelt)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tuva Gonsholt
OFH2.jpg
Visuell kunst
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Tom Erik Lønnerød, 90 60 95 71
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Spriten Kunsthall
Merknad
OBS! OBS !Klassene må deles inn i tre tilnærmet like store grupper senest dagen før de skal til Spriten. Alle elevene skal være i nærkontakt med maling og må kle seg deretter (de bør ikke ha på seg sine fineste klær denne dagen).I år blir all aktivitet innendørs for alle tre gruppene.For de skolene som kommer gående fra Skien sentrum: Nonnetrappa, som går fra Klostergata via tunell til Spriten, er stengt ifm riving av Cellulosen. Elever som kommer fra Skien sentrum må enten gå hele veien rundt forbi Eventyrfabrikken, eller bli møtt ved Klostergata-inngangen til spriten (tårnet).De som vil inn på øvre inngang må avtale innlåsing direkte med Tom Erik Lønnerød på tlf: 90 60 95 71.Det er også mye anleggstrafikk på hele øya og alle som ferdes der bør være ekstra oppmerksomme.
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Medvirkende
  • Tuva Gonsholt (Kunstner, glassformgivning)
  • Odd Fredrik Heiberg (Kunstner, maleri)
  • Simon Torssell Lerin (Kunstner, lyd, visuelt)
  • Bettina Hvidevold Hystad (Kunstner, lyd, visuelt)