Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Appelsinia litteraturfestival H17
Produksjonsliste
Program

Appelsinia litteraturfestival H17

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I Skien har vi en litterær arv å ivareta, arven etter Henrik Ibsen. En god måte å gjøre det på er å formidle ny norsk litteratur og holde den levende gjennom inspirerende møter mellom leser og forfatter. På Appelsinia litteraturfestival får barn og unge oppleve de gode historiene; de som beveger, de som smeller, de som velter og de som bare er, og de som varer lenge.

Les om Appelsinia på Skien kommune sine sider: www.skien.kommune.no/appelsinia

Les om forberedelser her!

Navnet Appelsinia har forresten sitt opphav i Ibsens stykke "Byggmester Solness", hvor byggmesteren lover å skape et kongerike til den unge jenta Hilde Wangel - hun skulle få bli prinsesse i Appelsinia.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Produsent: Skien kommune
  • I samarbeid med: DKS Telemark
  • Idé/opplegg: Festivalen er initiert og programmert av StøpeSkien i samarbeid med Skien bibliotek, Utviklingsstab kultur, Kultur&Fritid og Litteraturhuset i Skien. Appelsina litteraturfestival er støttet av DKS Telemark, Telemark fylkeskommune og Kulturrådet.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Appelsinia logo.png
Litteratur
Trinn: 3 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Eli Haugland, Skien kommune: Tlf. 95 00 15 66
Epost: eli.haugland@skien.kommune.no


Programlengde
Appelsinia er et heldagsopplegg. I pausen mellom formidlingene er det program, ting som skjer og mulighet for å spise matpakken sin i parken utenfor Ibsenhuset.
Arena / rom
Ibsenhuset - Dovregubbens hall, Per Gynt, Hedda, Anitra, Nora og Eyolf, Skien Bibliotek - lesesalen og brunosten, Kulturskolen - Vognhallen, Salen og Blackbox.
Merknad
I den grad det er mulig vil elevene gå fra skolene til de ulike arrangementene. DKS Skien dekker transportkostnadene for skoler som har mer enn 3 km reisevei til aktiviteten. Skolene må selv sørge for å bestille transport, fortrinnsvis med rutebussen. Les mer om transport her!
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark
Produsent:
Skien kommune