Den kulturelle skolesekken Telemark
Postadresse: Telemark fylkeskommune, pb. 2844, 3702 Skien
Besøksadresse: Fylkeshuset, 3706 Skien
Telefon: • Nettsted: www.dkstelemark.no
Kontaktperson:
Sirkus Maxim V18
Produksjonsliste
Program

Sirkus Maxim V18

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Produksjonen tar utgangspunkt i romanen «Sirkus Maxim» (Cappelen Damm 2016) som er en dystopisk fortelling om et værfast sirkus i Sibir. Forfatteren leser utdrag fra boken. Fokus på formidlingen er imidlertid persongalleriet, da dette er stort og flere av karakterene er absurde og burleske. Handlingen i romanen belyses også i tråd med karakterenes utvikling og handlingsmønster som gjerne er både komisk og tragisk.

Sirkuset rommer «et virvar» av skapninger og vanskapninger. Situasjonen er prekær; snøen laver ned, reservene er i ferd med å ta slutt og kulden er gjennomtrengende. Høyst motvillig går sirkusarving Gregor med på å la søsteren, Cecilia, pleie en ukjent, bevisstløs mann. Det er da ting for alvor begynner å skje..

Lærerveiledning

Workshop/ skriveverksted

Workshop/ skriveverksted

Elevene blir presentert for ulike skrivetekniske metoder for å skape litterære karakterer. Skriveøvelsene vil bygge opp karakterer trinn for trinn. Den enkeltes personbeskrivelse skal kunne motivere videre handling og dialog. Jeg legger vekt på at elevene skal improvisere seg fram under oppgavene og jeg ønsker å formidle at en stor del av skriveprosessen handler om å ikke sensurere seg selv. Flere av tekstene skrives mens de lytter til musikk.  Ved framføring/ opplesning av tekstene lar jeg elevene ta i bruk teknikker fra improvisasjonsteater. Produksjonen fungerer som dobbelttime eller enkelttime. Flere klasser kan delta samtidig dersom skolen har et egnet auditorium/lokale

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Siv Wyller, forfatter

Om kunstner / utøver / gruppe

SIV WYLLER (F.1974) bor i et gammelt hus på landet og skriver romaner med vanter på. Hun har en mastergrad i litteraturformidling, og har også gjennomført Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Siv har tidligere publisert korttekster i antologien Pilot, og utgitt ungdomsboken Hockeysveis fører til dårlige rim. Nå debuterer hun med romanen Sirkus Maxim, en burlesk fortelling om et værfast og forfallent sirkus i bitende kulde i Novosibirsk.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Sirkus_Maxim_17.jpg
Foto: Cappelen Dam
Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: VG1 - VG3
Turnéplan: Sirkus Maxim V18
Praktisk informasjon
Programlengde
45 / 90
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Klasserom , auditorium
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark